Pusztavám Község Német Nemzetiségi Fúvószenekar

Pusztavám Község Német Nemzetiségi Fúvószenekar 1989-ben alakult meg. A kiváló szakmai munka és áldozatvállalás eredményeként a kezdeti évek után az együttes a község egyik legjelentősebb közösségformáló tényezőjévé vált; megalakulásától kezdve aktív résztvevője a község és a környező települések rendezvényeinek, rendszeresen képviseli Pusztavámot a nemzetközi és a belföldi fúvószenekari találkozókon és vidéki fellépéseken. Többször szerepeltek külföldön, különösen jelentős a németországi testvértelepüléseken, Geretsried és Hahnbach városában működő zenekarokkal folyamatosan ápolt baráti kapcsolatuk.

Az együttes legsikeresebb külföldi szerepléseire 2003 és 2013-ban a franciaországi Chamalières-ben, majd 2006-os finnországi utazásuk során a Szentpétervárhoz közel eső Imatraban, végül 2011-ben Karlovy Varyban és Prágában került sor.
A zenekar nemcsak hagyományos német nemzetiségi fúvószenét játszik, koncertjeiken felhangzanak régmúlt korok zenéi, kortárs magyar szerzők művei és modern, szórakoztató darabok is.
Az együttes kimagasló szakmai munkát folytatva a 2005. évi
„Koncertfúvós” és „Nemzetiségi” kategóriákban elért arany minősítések után 2008 őszén „Szórakoztató-show” kategóriában arany, „Koncert-fúvószenekari” kategóriában kiemelt arany 2014-ben kiemelt arany, minősítést ért el.
2015-ben részt vettünk, a Vecsésen megrendezésre kerülő, Landesrat Zenekari Szekciójának Fúvós zenekarok minősítőjén, ahol ezüstminősítéssel értékelték bemutatkozásunkat. 
2016-ban Csehországban Zlinben nemzetközi kulturális fesztiválon vettünk részt, ahol sikeresen képviseltük hazánkat és településünket.
2017-ben egy újabb hanghordozó megjelenésén dolgoztunk, amin az elmúlt évek legsikeresebb számai kerültek felvételre. A zenekar sokrétűségének bemutatására promóciós célokkal az eltelt években, így már öt reprezentatív CD készült.
2018-ban testvérvárosi kapcsolatainkat tovább erősítettük, és zenekarunk a Németországi Hahnbach településen járt, ahol egy gyönyörű hétvégén, egy nemzetközi fúvószenekari fesztiválon vettünk részt.
Ezt követően októberben a 10. Móri nemzetközi fúvószenei fesztiválon zenéltünk, ahol kiemelt arany minősítéssel honorálták munkánkat.

Pusztavám Község Német Nemzetiségi Fúvószenekar mindent megtesz, hogy szakmailag is elismert fellépéseivel, Pusztavámra utaló megjelenésével, a nemzetiségi, és fúvószenei hagyományok megőrzésével, ápolásával méltón nevesítse, öregbítse a község, Fejér megye és Magyarország hírnevét. A csoport nyitott a belföldi és határon túli kapcsolatok kiépítésére, fellépésekre, és megragad minden lehetőséget a szakmai fejlődésre.

                                       

Kapcsolat

Levelezési cím: H-8066 Pusztavám. Nickelsdorf Tér 4.
Művészeti vezető: Katona Ármin
Egyesület elnöke: Szabó Péter
Adószám: 18491050-1-07,
Bankszámlaszám: K&H Bank 10401017-50526889-53901003

E-mail

pusztavamzenekar@gmail.com