Koronavírus tájékoztató

2020.11.24

Operatív Törzs: 24-én este felfüggesztik a kijárási tilalmat

December 24-ről 25-re virradóra felfüggesztik a kijárási tilalmat, és a tízfős családi rendezvényeknél nem számolandók a 14 év alatti gyermekek – hangzott el az operatív törzs hétfői tájékoztatóján.

Az már korábban eldőlt, hogy szilveszterre maradnak a szigorú előírások, így az este nyolc utáni kijárási tilalom is. Továbbá a szilveszteri tűzijátékozásról szóló kormányrendelet múlt szerda este jelent meg a Magyar Közlönyben. A polgári célú pirotechnikai tevékenységekről szóló rendelet előírásait 2021. január 2. napjáig azzal az eltéréssel kell alkalmazni, hogy pirotechnikai termékekre

 • hatósági engedély nem adható ki, valamint a rendelet hatálybalépését megelőzően kiadott engedély nem használható fel,

 • az 1. és 2. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termékek december 28-án 18 óra és a következő naptári év január 1-jén hat óra között tartó időszak tartama alatt sem használhatók fel,

 • a 3. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termék tekintetében meghatározott tevékenységek sem hatósági engedély nélkül, sem a hatóság által kiadott engedély birtokában nem végezhetők.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ tájékoztatása szerint aki szabálysértést követ el, azaz szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek forgalmazására, birtoklására, felhasználására vonatkozó előírásokat megszegi, akár 150 ezer forinttal is büntethető.

 

Tisztelt Pusztavámi Lakosok!

A járványhelyzetben 2020. november 11. napjával számos új szabályozás lépett életbe, melyet részletesen itt olvashatnak:

Kivonatosan a szabályok a következők:

 • Este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom lép életbe, mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges.

 • Minden gyülekezés tilos.

 • Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, vendégnek ott csak az étel elvitele céljából lehet tartózkodni.

 • Az üzletek – a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével – este 7 óráig maradhatnak nyitva, és utána a kijárási tilalom lejártával, tehát leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki. Az e rendeletben nem említett szolgáltatók és szolgáltatások (például fodrász, masszőr, személyi edző) a szokott rendben működhetnek a kijárási tilalom szabályai mellett.

 • A szállodák turistákat nem, csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkezett vendégeket fogadhatnak.

 • Mindennemű rendezvény megtartása tilos, ideértve a kulturális eseményeket, valamint a karácsonyi vásárokat. A vallási közösségek szertartásai a vallási közösség döntése szerint tarthatóak meg.

 • A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani.

 • Az egyéni szabadtéri sportok gyakorlása engedélyezett.

 • A szabadidős létesítmények használata tilos, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat, állatkerteket és korcsolyapályákat.

 • A bölcsődék, az óvodák és az általános iskolák a 8. osztályig a megszokott rend szerint nyitva tartanak,

 • a középfokú oktatásban 9. osztálytól digitális munkarendben működnek.

 • Az egyetemek, főiskolák digitális munkarendre térnek át. A felsőoktatási intézmények kollégiumai bezárnak.

 • Magán és családi rendezvények (például születésnap) 10 főig megtarthatóak.

 • Temetés legfeljebb 50 fővel tartható meg.

 • Esküvők lakodalom nélkül tarthatóak meg, azonban az eseményen csak meghatározott személyek vehetnek részt.

 • Kórházak, iskolák, óvodák, bölcsődék dolgozóit és a szociális intézményben dolgozókat – külön kormányrendeletben foglaltak szerint – hetente tesztelni kell.

 • A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal, hogy a 10 000 főnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező. A területek kijelölése a polgármester feladata.

 • Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.

 A helyi intézkedésekről az alábbiakban tájékoztatom Önöket:

 1. A közterületi maszkviselés helyi szabályozása a települést nem érinti, 10 000 fő feletti településeken kötelező, ezért kérem kísérjék figyelemmel a környező települések helyi szabályozásait.

 2. Az Önkormányzat fenntartásában működő könyvtár és a művelődési ház sajnos nem látogatható.

 3. A település sportolásra alkalmas területei kizárólag egyéni sportolásra használhatóak.

 4. Sajnos a kormányrendelet alapján az adventi programokat, és valamennyi tervezett rendezvényünket nem tudjuk megtartani.

Kérek mindenkit a szabályok maradéktalan betartására valamennyiünk védelme érdekében.

Tisztelettel: Csordás Mihály polgármester

 

Tisztelt Pusztavámiak!

Mint arról bizonyára értesültek, a Kormány 478/2020. (XI.3.) rendeletével 2020. november 4-i hatállyal Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki.
A Katasztrófavédelemről és hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. CXXVIII. 46.§ (4) alapján veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat és hatáskörét a polgármester gyakorolja.
A fenti rendelkezés azt jelenti, hogy 2020. november 4. napjától nem tarható képviselő-testületei, bizottsági és társulási tanácsi ülés, valamint közmeghallgatás. Az elmaradt közmeghallgatást a veszélyhelyzet megszűnése után kell megtartani.
A veszélyhelyzet idején hozott polgármesteri döntésekről a település honlapján folyamatosan tájékoztatást adunk. A tavaszi veszélyhelyzet idején kialakított gyakorlat szerint a polgármesteri döntések a képviselő-testület tagjainak előzetes véleménye szerint, az írásban visszaérkezett képviselői javaslatok alapján születnek meg. Munkámat legjobb tudásom szerint igyekszem ellátni, kérem Önöket, hogy javaslataikkal, problémáikkal továbbra is keressenek képviselő-társaimmal együtt a szokott csatornákon.

Csordás Mihály
polgármester

2021. évi hulladéknaptár-Pusztavám

Szemétszállítással kapcsolatban bővebb információ ITT olvasható

Köszönjük a felajánlást

Köszönjük a felajánlást a Pfiffer Bútor Mór Kft.-nek2 darab  big-bag Zsák kandallófát ajánlottak fel rászoruló családoknak, melyet Önkormányzatunk át is adott 2 családnak.  

Adventi köszönet

Kedves Pusztavámiak! Nehéz napok és hetek vannak mögöttünk, viszont újra itt van az az időszak, amit kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek egyaránt várnak. Megkezdődik az ádvent, kigyúlnak a fények. Ezúton szeretném mindannyiunk nevében megköszönni, azoknak, akik...

Koronavírus tájékoztató

Operatív Törzs: 24-én este felfüggesztik a kijárási tilalmatDecember 24-ről 25-re virradóra felfüggesztik a kijárási tilalmat, és a tízfős családi rendezvényeknél nem számolandók a 14 év alatti gyermekek – hangzott el az operatív törzs hétfői tájékoztatóján.Az már...

Dr. Szunyogh Erzsébet Háziorvos tájékoztatója

Tájékoztatjuk tisztelt betegeinket, hogy esedékes gyógyszerírás rendelési napokon az alábbi időpontban történik:11:00-12:00 óra között  a 22/417-103-as telefonszámon. 24 órával a recept kiváltása előtt.